Thuisbatterij laten installeren

Steeds meer huishoudens kiezen voor een thuisbatterij om de zelf opgewekte energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen, op te slaan. Dit stelt u in staat om deze energie op een later moment te gebruiken, wanneer de zon niet schijnt of wanneer de energietarieven hoog zijn. In deze tijd van schommelende energiekosten en de afbouw van de salderingsregeling, wordt de vraag naar energieopslag voor thuis steeds groter.

Contact opnemen

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een slim systeem dat de energie die u via zonnepanelen opwekt, opslaat in een accu. De opgeslagen energie kunt u op elk moment gebruiken, bijvoorbeeld 's avonds wanneer er geen zon is, of tijdens periodes van hoge energiekosten. Zo wordt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en optimaliseert u uw eigen energieverbruik. Dit systeem staat bekend als energieopslag thuis.

Wanneer uw zonnepanelen meer energie produceren dan u verbruikt, zou die energie normaal gesproken teruggaan naar het energienet. Met een thuisbatterij houdt u deze energie echter zelf vast om op een later moment te gebruiken. Dit verhoogt uw energieonafhankelijkheid en verlaagt uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Voordelen van een thuisbatterij

Het plaatsen van een thuisbatterij aan huis biedt verschillende voordelen wat het een interessante investering maakt.

1. Lagere energiekosten
Allereerst de lagere energiekosten. Met een thuisbatterij kunt u de energie die u overdag opwekt opslaan en op een ander moment gebruiken, bijvoorbeeld ’s avonds of wanneer het bewolkt is. Dit betekent dat u minder energie hoeft af te nemen van je energieleverancier, wat resulteert in lagere energiekosten. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen meer te maken over terugleverkosten, die sommige energieleveranciers in rekening brengen voor het terugleveren van overtollige energie aan het net.

2. Onafhankelijkheid van netcongestie
De druk op het elektriciteitsnet neemt toe, en stroomuitval als gevolg van netcongestie wordt steeds gebruikelijker. Met een thuisbatterij kun je je eigen opgeslagen energie gebruiken in geval van storingen in het elektriciteitsnet. Dit betekent dat je huishouden probleemloos blijft draaien, zelfs wanneer het elektriciteitsnet overbelast is.

3. Duurzaamheid
Met een thuisbatterij bent u in staat om zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen opgewekte, hernieuwbare energie. Dit vermindert uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een groenere toekomst. Bovendien bent u voorbereid op de toekomst, wanneer de salderingsregeling zal worden afgebouwd en het financieel aantrekkelijker wordt om eigen energie op te slaan en te gebruiken.

Waarom kiezen voor Nikkelen voor de installatie van jouw thuisbatterij?

Bij Nikkelen elektrotechniek staan deskundigheid, maatwerk en topkwaliteit centraal. Met jarenlange ervaring in de installatie van energieopslagsystemen, zorgen wij ervoor dat elke installatie perfect wordt afgestemd op jouw energiebehoefte. Wij werken met toonaangevende merken zoals de E3DC van Hager en de SolarEdge Home-opslag, een innovatieve oplossing die naadloos integreert met bestaande SolarEdge-systemen. Deze merken staan garant voor betrouwbaarheid en efficiëntie op het gebied van energieopslag. Bij Nikkelen bieden we volledige begeleiding: vanaf het eerste adviesgesprek tot en met de installatie van je thuisbatterij.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in de installatie van een thuisbatterij en wil je weten welke oplossing het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten staan klaar om u te helpen de juiste keuze te maken voor energieopslag thuis, zodat u profiteert van lagere energiekosten, een grotere onafhankelijkheid en een duurzamere toekomst.

Contact opnemen