PV-systeem

Bent u op zoek naar een duurzame en efficiënte manier om energie op te wekken? Een PV-systeem wekt energie op met behulp van de zon. Zo zet u niet alleen een stap naar duurzamere energie maar bent u minder afhankelijk van het stroomnet en bespaart u op de energierekening.

Contact opnemen

Wat is een PV systeem?

“PV” in PV-systeem staat voor “PhotoVoltaic”, fotovoltaïsch in het Nederlands. Het systeem zet zonlicht om in elektriciteit. Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom. Deze stroom wordt vervolgens via een PV-omvormer omgezet in bruikbare wisselstroom voor huishoudens en bedrijven. Een PV-systeem bevat ook bekabeling en montagesystemen om alles correct te installeren en aan te sluiten. Hoewel de termen "zonnepanelen" en "PV-systeem" vaak door elkaar worden gebruikt, is het toch niet helemaal hetzelfde. Zonnepanelen zijn slechts één onderdeel van het hele PV-systeem. Een PV-systeem omvat het gehele systeem dat nodig is om zonne-energie om te zetten in bruikbare stroom.

Onderdelen van een PV-systeem

Een PV-systeem bestaat uit meerdere onderdelen, waarvan de zonnepanelen en de PV-omvormer de belangrijkste zijn. Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten dit om in gelijkstroom. Deze stroom kan echter niet direct worden gebruikt in huizen en bedrijven. Hier komt de PV-omvormer in beeld, die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom, de vorm van elektriciteit die geschikt is voor gebruik in ons elektriciteitsnet. Zonder een efficiënte PV-omvormer zou het systeem niet optimaal kunnen functioneren.

Voordelen van een PV-systeem

Een zonnepaneel-systeem biedt tal van voordelen voor zowel particulieren als bedrijven. Het belangrijkste voordeel is de besparing op energiekosten, aangezien een PV-systeem eigen elektriciteit opwekt met zonne-energie. Daarnaast verhoogt het de onafhankelijkheid van energieleveranciers, wat belangrijk is in tijden van stijgende energieprijzen. zonnepaneel-systemen dragen ook bij aan duurzaamheid, omdat ze hernieuwbare energie gebruiken en daarmee de CO2-uitstoot verminderen. Voor bedrijven kunnen er bovendien fiscale voordelen en subsidies beschikbaar zijn. Met een lange levensduur en minimale onderhoudskosten is een PV-systeem een duurzame en financieel aantrekkelijke investering.

Voor zakelijk en particulier

Een PV-systeem is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven en biedt verschillende voordelen. Voor huishoudens zorgen PV-systemen voor lagere energiekosten, meer onafhankelijkheid van energieleveranciers en de mogelijkheid om te profiteren van subsidies. Voor bedrijven zijn PV-systemen eveneens aantrekkelijk door belastingvoordelen en aanzienlijke energiebesparingen op grotere schaal. Nikkelen Elektrotechniek biedt maatwerkoplossingen voor zowel kleine installaties op particuliere woningen als grootschalige projecten voor bedrijven. Of het nu gaat om het verduurzamen van een huishouden of het optimaliseren van energiekosten voor een bedrijf, een goed geïnstalleerd PV-systeem biedt altijd voordelen op de lange termijn.

Installatie door Nikkelen

Bij de installatie van een PV-systeem door Nikkelen elektrotechniek wordt eerst een grondige analyse van de energiebehoefte uitgevoerd. Op basis daarvan wordt bepaald welk type PV-systeem het meest geschikt is voor de klant. Vervolgens wordt een persoonlijk advies gegeven en een plan opgesteld voor de installatie van de zonnepanelen en de PV-omvormer. Na de installatie kunnen we het systeem ook periodiek onderhouden voor u. Hiermee wordt de efficiëntie van het systeem bewaakt en kunnen eventuele storingen snel worden opgelost. Dit zorgt ervoor dat het PV-systeem optimaal blijft functioneren en het hoogste rendement oplevert voor de klant.

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van een PV-systeem voor uw woning of bedrijf? Neem vandaag nog contact op met Nikkelen voor een vrijblijvend advies. Ons team staat klaar om u te helpen met een duurzame en kostenefficiënte oplossing op maat!

Contact opnemen